Avui: 09:00-13:30 h , 16:30-20:30 h 93 389 52 64 640 503 705 640 503 705
Temps de lectura 2 min.

El sistema immunològic és una part essencial del teu cos i juga un paper crucial en la prevenció de malalties i infeccions. Per a mantenir un sistema immunològic fort i saludable, és important assegurar-se d'obtenir els nutrients essencials necessaris. 


 
Coneixes quins són aquests nutrients?, i les seves funcions? 
 
Els nutrients essencials per al sistema immunològic inclouen proteïnes, vitamines A, C, E i D, minerals com el zinc i àcids grassos. Aquests nutrients ajuden a mantenir la salut del sistema immune, ajudant a prevenir malalties i a combatre infeccions. No obstant això, és important esmentar que una dieta equilibrada i suficient és crucial per a aconseguir un sistema immunològic saludable, no sols la ingestió d'aquests nutrients específics. 


 
Vitamina C 
La vitamina C és un nutrient que es troba en fruites i vegetals. És un potent antioxidant que ajuda a protegir les cèl·lules del cos, sent a més essencial per a la producció de col·lagen, una proteïna que ajuda a mantenir la pell, els ossos i els teixits saludables. A més, ajuda al sistema immunològic a combatre les infeccions. La vitamina C es troba principalment en fruites i vegetals frescos, especialment en: fruites cítriques com la llimona o la taronja, en verdures de fulla verda com l'espinac i el bròcoli, o en tomàquets i pebrot. 


 
Zinc 
El zinc és un mineral fonamental per al cos humà. És necessari per a una varietat de funcions que inclouen el sistema immune i la digestió. També és important per a la salut de la pell, cabell i ungles. Els aliments rics en zinc inclouen carn, mariscos, ous, llegums, nous i llavors


 
Vitamina D 

La vitamina D és un nutrient clau per al sistema immunològic pel fet que ajuda a regular la resposta immune del cos. A més, la vitamina D també juga un paper crucial en la prevenció de malalties autoinmunitàries i malalties infeccioses. Aquesta es pot obtenir a través de l'exposició al sol i en aliments com a peix gras, ous i productes lactis fortificats. És important que tinguis una ingesta adequada de vitamina D per a mantenir una bona salut del sistema immunològic ja que el seu dèficit pot comportar malalties greus. 


 
Probiòtics 
Els probiòtics són microorganismes vius que es troben en els aliments i suplements i són considerats un nutrient essencial per al sistema immunològic a causa de la seva capacitat per a millorar la salut del sistema digestiu. Aquests t'ajuden a equilibrar la flora intestinal, la qual cosa al seu torn millora la funció del sistema immunològic. Els probiòtics es troben en aliments com a iogurt, quefir, formatge i en suplements que pots trobar en la farmàcia. És important incloure probiòtics en la nostra dieta per a mantenir un sistema immunològic fort. 
 

En resum, mantenir un sistema immunològic fort i saludable és crucial per a prevenir malalties i infeccions. Una dieta equilibrada rica en nutrients essencials, com a vitamines i minerals, i un estil de vida actiu són clau per a enfortir el sistema immunològic. 
 


Recorda en la teva farmàcia sempre podran proporcionar-te informació, oferir-te consells i recomanacions.