Avui: 09:00-13:30 h , 16:30-20:30 h 93 389 52 64 640 503 705 640 503 705
Temps de lectura 1 min.

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort al món. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), cada any moren al món 17,9 milions de persones a causa d'aquestes, el 32% a causa d'infarts de miocardi i ictus.

Gran part d'aquestes morts podrien evitar-se controlant els factors de risc cardiovascular i adoptant un estil de vida saludable, aspectes en què des de la teva farmàcia et poden ajudar.

QUÈ ÉS EL RISC CARDIOVASCULAR

Però, què és el risc cardiovascular? El risc cardiovascular mesura la probabilitat de patir un esdeveniment cardiovascular o una complicació d'una malaltia arterial en un període determinat de temps, generalment 10 anys.

Tenint en compte la tipologia de malalties cardiovasculars, són les cerebrovasculars les més mortals, altres amb gran incidència són la insuficiència cardíaca o l'infart agut de miocardi.

Per poder determinar el teu risc cardiovascular, es tenen en compte dades com l'edat i el sexe, així com factors com el colesterol o la diabetis, entre altres indicadors.Al següent vídeo, la farmacèutica i formadora Mónica Monfort t'explica quins són aquests factors i t'avança alguns consells per mantenir un estil de vida saludable i que t'ajudaran a prevenir les malalties cardiovasculars.

DETERMINACIÓ DEL RISC CARDIOVASCULAR A LA TEVA FARMÀCIA

A la teva farmàcia tens un aliat en la prevenció de les malalties cardiovasculars. A més de resoldre dubtes amb el teu farmacèutic sobre quins hàbits t'ajudaran, pots demanar-li un estudi per a un seguiment més personalitzat.

I és que a la farmàcia comptes amb el servei de determinació del risc cardiovascular que consisteix en el mesurament, determinació i valoració de diferents paràmetres que afecten el risc cardiovascular, amb l'objectiu de prevenir i millorar els hàbits que afecten la salut del teu cor. Pregunta al teu farmacèutic!